De maatschappij verandert en wij als binnenstad moeten mee. We zien leegstand toenemen en de ondernemers hebben het, vooral in deze periode, zwaar. Van 'place to buy' wordt ook Alkmaar een 'place to be'. Dit kwam ook als resultaat naar voren uit het rapport dat de gemeente heeft laten maken door DNTP*

 

Mede naar aanleiding van dit rapport heeft Alkmaars Bolwerk aan bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture de opdracht gegeven om een plan te maken dat ervoor zorgt dat de karakteristieke kleinere straten van Alkmaar worden vergroend en verfraaid.

 

Samen met de ondernemers van deze straten, de gemeente en bewoners zijn we in gesprek gegaan om ideeën en visies naast elkaar te leggen om te komen tot een gezamenlijk vergroeningsplan. Omdat ook steeds duidelijker wordt dat verkoeling van de binnenstad noodzakelijk is voor een aangenaam verblijfsklimaat is het ook om die reden van belang om vaart achter dit plan te zetten.

 

Alkmaar is één van de eerste middelgrote steden die vergroening op deze structurele manier aanpakt.Wij zijn trots op deze pioniersrol.

We gaan ervan uit dat dit jaar de eerste schop de grond in gaat.

Vergroenen Prachtstraten