top of page

De maatschappij verandert en wij als binnenstad moeten mee. We hebben de leegstand de laatste jaren zien toenemen. Van 'place to buy' moeten we naar 'place to be'. We sluiten ons hierbij aan bij de visie uit het DTNP rapport dat in opdracht van de gemeente is opgesteld. 

 

Mede naar aanleiding van dit rapport heeft Alkmaars Bolwerk aan bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture de opdracht gegeven om een plan te maken dat ervoor zorgt dat de karakteristieke kleinere straten van Alkmaar worden vergroend en verfraaid.

 

Samen met de ondernemers van deze straten, de gemeente en bewoners zijn we in gesprek gegaan om ideeën en visies naast elkaar te leggen om te komen tot een gezamenlijk vergroeningsplan. Omdat ook steeds duidelijker wordt dat verkoeling van de binnenstad noodzakelijk is voor een aangenaam verblijfsklimaat is het ook om die reden van belang om vaart achter dit plan te zetten. Alkmaar is één van de eerste middelgrote steden die vergroening op deze structurele manier aanpakt. Wij zijn trots op deze pioniersrol.

Ondertussen hebben we al een aantal straten beplant. Op naar de rest.

Ook Interesse in groen? Neem contact op met onze centrummanager: centrummanager@alkmaarbinnenstad.nl of bel naar: 06 82 41 75 08

Vergroenen Prachtstraten

Bolwerk-logo-RGB-witfond.png
bottom of page