top of page

Kennisuitwisseling Den Bosch & Venlo


Het wiel niet opnieuw uitvinden en wat kunnen we van elkaar leren?


Vanuit het eigenarenproject kregen onder andere wij als ondernemersvereniging de feedback om eens andere centra te benaderen en de structuren van systemen naast elkaar te leggen. Wij hebben dit advies opgepakt en zijn met een delegatie uit Alkmaar aan tafel gegaan bij Den Bosch en Venlo. Zowel gemeente als marketing / partners als ondernemersvereniging/centrummanagement zaten aan tafel om samenwerkingen, structuren en projecten met elkaar te bespreken.


Erg waardevol is de manier van branding en de structuur van het centrummanagement in Den Bosch dat ons door centrummanager Wouter vd Leij werd gepresenteerd. Met een duidelijk verhaal creëren zij een duidelijke richting voor de stad en hun omliggende gebieden (Zie presentaties voor meer informatie hierover). Goede handvatten om een stabiele basis te kunnen bouwen voor een bruisende binnenstad.


Hoewel de opbouw van structuur verschilt, was het wederom duidelijk dat we des te meer overeenkomsten hebben als het gaat om uitdagingen van een centrumgebied. Fietsen, afval, bereikbaarheid, betrokkenheid, wonen en leegstand. Geen stad ontkomt hieraan. Nu de contacten met deze gemeentes zijn gelegd kan er ook gebruik gemaakt worden van elkaars expertises bij het aangaan van eerdergenoemde uitdagingen.

Commentaires


Bolwerk-logo-RGB-witfond.png
bottom of page