top of page

INretail en Alkmaars Bolwerk brengen binnenstad en politiek aan één tafel
Naar aanleiding van de verkiezingen organiseren brancheorganisatie, Koninklijke INretail en ondernemers vereniging, Alkmaars Bolwerk op maandag 7 maart een ‘rond de tafel’ gesprek.

Een vitale, bruisende binnenstad en kernwinkelgebied met aantrekkingskracht voor bewoners en bezoekers staat centraal in het gesprek. Vanwege de verkiezingen willen we bespreken wat de stad nodig heeft en wat daarover te lezen zou moeten zijn in het coalitie akkoord van het nieuw te vormen college.


Uitgenodigd worden politieke partijen, enkele ondernemers (lid INretail) en vertegenwoordigers uit de culturele en de horeca sector. Enkele media nodigen we uit om verslag te doen van het gesprek.


Ga zelf het gesprek aan met INretail Naast dit gesprek staat INretail vanaf 13.30 op het Kerkplein met een zeer herkenbare VW-bus voor iedereen klaar om vragen te ontvangen en te beantwoorden.


De stellingen die besproken worden aan tafel In vijf kwartier bespreken we de volgende vier stellingen:

  • Als u straks aan de formatietafel zit, waar zet u dan op in wat betreft de binnenstad?

  • Het DNA van de gemeente Alkmaar kan beter belicht worden. Dit is namelijk het fundament waarop we bouwen voor een aantrekkelijk en bruisend Alkmaar.

  • Het is noodzakelijk dat de gemeente samen met stakeholders investeert in een integraal plan voor duurzame stadslogistiek, Inclusief bevoorradingshubs buiten het kernwinkelgebied.

  • Om het centrum van Alkmaar van place to buy naar place to be te krijgen moet het stakeholderveld verbreden.

Comentários


Bolwerk-logo-RGB-witfond.png
bottom of page