Word jij enthousiast van een volle binnenstad?
Help dan mee!

Heb jij een evenementen organisatie die enthousiast wordt van een volle binnenstad? Blijf dan verder lezen en dien een programma in waarmee we bezoekers laten zien wat de Alkmaarse ondernemers te bieden hebben.
 

Alkmaar Kerststad
Wat, waar en wanneer?

Zet de hele maand december Alkmaar in een warme kerstsfeer. De feestmaand is over het algemeen een goed bezochte maand, maar vaak zorgt het koude en donkere weer voor de vraag naar warmte en gezelligheid. Daarom de vraag om de binnenstad deze maand extra gezellig aan te kleden, waardoor winkelen in Alkmaar een geweldig uitje wordt waarbij je uiteraard je perfecte kerstaankopen weet te bemachtigen.

Omdat niet iedereen op tijd begint met zijn/haar Kerstinkopen is onder de ondernemers een enquête gehouden om in kaart te brengen of er extra koopavonden gepland kunnen worden. Hieruit is voortgekomen dat er nu de laatste twee donderdagen, donderdag 15 december en donderdag 22 december, voor Kerst koopavonden gehouden worden tot en met 21:00 uur. Deze koopavonden zijn onderdelen die in de communicatie van het maandprogramma kan worden meegenomen.


Randvoorwaarden voor het evenement, uitgaande van het feit dat het een jaarlijks terugkerend gegeven is waarmee er een merk wordt neergezet:
 

‘Vraag naar sfeer verhogende aankleding van de binnenstad, ondersteund met bijpassende elementen die bijdragen aan de totale Kerstsfeer in het kernwinkelgebied van Alkmaar.’
 

 • Uniforme uitstraling door het hele kern winkelgebied

 • Gedragen event door het grootste gedeelte van de ondernemers in de binnenstad.

 • Sterke communicatie, zowel intern als extern (Bestuur/ondernemers/consument);

 • Sterke campagne voorafgaand aan het evenement

 • Communicatie m.b.t. twee extra koopavonden meenemen in het programma. 

 • Ondernemers enthousiasmeren om aan te haken aan de decembermaand

 • Ondernemers enthousiasmeren motiveren zelf iets te ondernemen in eigen winkel

 • Projectplan plus begroting op voorhand aanleveren

 • Betrek naast winkels ook Horeca en Cultuur in het programma/uitwerking

 • Evaluatie en verantwoording terugkoppelen aan het bestuur van Alkmaars Bolwerk.

 • Evenement dient bij te dragen aan economische toegevoegde waarde van de binnenstad.

 • Hoe komt dit terug in het ingediende programma?

 • Indien mogelijk, samenwerking zoeken met bestaande kerstevenementen die in de binnenstad van Alkmaar georganiseerd worden. Voor vragen over geplande evenementen in de maand december, bekijk de uitagenda van Alkmaar Prachtstad

 

Budget: €30.000,- excl. BTW

Indienen programma en begroting:

Dien het programma en bijhorende begroting in voor 15 september. Wij bespreken de ingeleverde programma’s met de evenementencommissie en komen dan zo snel mogelijk bij jullie terug.

Schrijf je hiervoor in door onderstaand formulier in te vullen en mail je programma in PDF of Word naar info@alkmaarsbolwerk.nl. 

Bedankt voor de inzending!

Meer toelichting over wat we precies verwachten, welke doelgroep we willen aanspreken en wie de evenementencommissie is?
Lees hieronder verder.

Een wonderlijke en verrassende kerstsfeer in de Alkmaarse winkelstraten

De prachtige sfeerverlichting, de 20 aangelichte kersbomen en het grote 3D kerstcadeau geven de binnenstad al een fantastische kerstbeleving. Maar hoe kunnen we de maand december extra gezellig maken? Winkelen gaat snel en makkelijk online, maar het kopen van cadeaus en mooie outfits wordt een feest als je je mag begeven in bruisende en goed aangeklede winkelstraten waar je hier en daar een heerlijke warme chocomel kan scoren bij de horeca. Toename van bezoekers, het stimuleren tot langer verblijf en meer aankopen is dan ook het streven van deze uitvraag.

 

Hoe spelen we in op de wensen van de consument en hoe zorgen we ervoor dat de straten van Alkmaar een feestje worden om te shoppen? Waarmee kunnen we het winkelen en horecabezoek stimuleren en hoe kan dat in een verrassend en uniek concept worden samengebracht? Daarvoor doen we graag een uitvraag via dit platform.

 

Bezoekersprofiel

Deze vraag naar het verhogen van de Kerstsfeer in de binnenstad van Alkmaar heeft niet perse één focuspunt. Dit maakt dat het toegankelijk moet zijn voor een breed publiek dat tijdens deze periode de stad bezoekt. Denk hierbij aan consumenten die op jacht zijn naar kerstcadeaus. Dit kunnen koppels zijn die zich laten verleiden door gezellige horeca en mooie aanbiedingen, maar ook gezinnen die met de kinderen op zoek zijn naar een nieuw kerst setje. Maar wat kom je in de winkelstraten tegen dat de mensen doet verrassen, ze laat verwennen of verwonderen? Speel in op de magie van deze periode in het jaar en zet Alkmaar Kerststad neer.

Denk verder aan de volgende elementen die zorgen voor een extra prikkel bij de consumenten/bezoeker: persoonlijke behandeling, unieke beleving, kerstbeleving, verrassingen, giveaways, luxe, kwaliteit, exclusiviteit, verwennen, gezelligheid, inspiratie, samen zijn, warmte, uitstraling etc.

Evenementencommissie

De evenementencommissie van Alkmaars Bolwerk bestaat uit een gevarieerd gezelschap dat verschillende gebieden en branches uit de binnenstad weerspiegeld. Daarnaast is de evenementen desk vanuit Alkmaar Marketing aangesloten evenals de centrummanager van de binnenstad. Wilt u contact opnemen? Dat kan via centrummanager@alkmaarbinnenstad.nl

Bolwerk-logo-RGB-witfond.png